Det är ännu oklart vad som orsakade branden. Foto: Pontus Stenberg.

Fiskebodar fattade eld i Oxelösund

Uppdaterad
Publicerad

Flera fiskebodar vid Femöresundskanalen i Oxelösund har förstörts i en brand. Räddningstjänsten är på plats och har efter viss möda fått branden under kontroll.

– Det är lite glödbränder, men det är ingen spridningsrisk längre, säger räddningschefen Therese Linder.

Larmet kom in vid 12:30-tiden. Enligt räddningtjänsten brann det till att börja med i tre-fyra fiskebodar precis bredvid kanalen vid småbåtshamnen. Branden spred sig sedan. 

– Det ser kaosartat ut, branden sprider sig fort i sidled. Det är en rökpelare som syns ända till Nyköping, sade frilansfotografen Pontus Stenberg som befann sig på platsen.

”Har förstörts helt ”

Vid 13:30-tiden hade räddningstjänsten fått branden under kontroll.

– Enligt räddningsledaren på plats är det fyra bodar som brunnit ner helt och förstörts, sedan var det en bil och en tältbyggnad som fått skador, säger Therese Linder, räddningschef i beredskap vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Flera enheter deltog i släckningsarbetet, men vid tretiden på tisdagseftermiddagen var endast ett mindre antal brandmän kvar på platsen.

Nu är det bara bevakning och eftersläckning, säger Therese Linder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.