Många Trosabor såg Sverige–Schweiz på storbildsskärm i hamnen i Trosa. Även Sverige–England kommer att visas där. Foto: Olivia Magnusson Murray

Här blir det fotbollsfest på lördag

Publicerad

Eskilstuna visar Sverige–England på Strömsholmen, Katrineholm i Stadsparken och i Trosa blir det utomhusbio. I Strängnäs visas matchen i Ugglans park.

Katrineholm och Trosa har redan visat tidigare matcher, och lördagens kvartsfinal är inget undantag. I alla fall inte så länge vädret är på arrangörernas sida.

– Är det så att det skulle regna kommer det att bli inställt på grund av att tekniken inte tål vädret, men vi hoppas så klart på sol, säger Helena Larsson på Trosa turistcenter.

Skärm på Strömsholmen

Strax efter lunch på torsdagen kom Eskilstuna kommun med besked att matchen ska visas på Strömsholmen.

– Jag är stolt och glad att vi kan erbjuda alla möjligheten att tillsammans heja fram vårt svenska herrlandslag. Det är få om ens något internationellt arrangemang som väcker sådana känslor som ett fotbolls-VM, säger Pär Eriksson, kommundirektör.

Visas i Ugglans park

Även Strängnäs kommun planerar för fotbollsfest. Matchen kommer att visas på storbildsskärm i Ugglans park.

– Det finns de som tycker att det inte är kommunens uppgift att visa fotbollsmatcher. Men vi arrangerar evenemang annars också och jag ser det här som ett fint kulturinslag som vi kan erbjuda kommuninvånare och besökare, säger Monica Lindell Rylén (S), kommunalråd.

Fler vill visa fotbollen

På fredagen meddelade Vingåkers kommun att matchen visas i Säfstaholms slottspark.

Även Flen ser över möjligheten att visa matchen, enligt uppgifter till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.