Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se trafikkaoset som snöovädret orsakade på E4. Foto: Pontus Stenberg

Flera olyckor i Sörmland efter intensivt snöoväder – mycket stor trafikpåverkan

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen inträffade flera olyckor på de vintriga Sörmlandsvägarna. Trafikverket varnar under kvällen för mycket stor trafikpåverkan på väg 55 och väg 57 på grund av lastbilar som står stilla.

Det var efter lunchtid som larmen började trilla in om olyckor på de sörmländska vägarna. Bland annat meddelade polisen att sex personbilar och en lastbil hamnade i diket vid E4 norr om Nyköping.

– Titta ut genom fönstret och tänk för dig själv om resan är värd det, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson, som samtidigt uppmanar trafikanter att hålla ett extra avstånd i det dåliga vädret.

På eftermiddagen och kvällen varnade Trafikverket för långsamma köer på E4 och de skrev att det kraftiga snöfallet orsakade mycket begränsad framkomlighet på sträckan mellan Björnsnäs och Lästringe i södergående riktning mot Norrköping.

Många bilar i diket

Enligt frilansfotograf Pontus Stenberg som satt i en bil på E4:an i höjd med Nyköping var det även långa köer i norrgående riktning.

Nu gäller varningen om mycket stor trafikpåverkan för väg 53 mellan Husbymalmen till Husbygård S och väg 55 mellan Strångsjö Ö och Hagstugan.

Frilansfotograf Pontus Stenberg berättar för SVT att han under tiden som han satt i kö på E4 såg omkring femton fordon som var inblandade i någon form av olycka eller trafikstrul.

– På eftermiddagen har vi haft ett flertal händelser på E4. Bilar i diket, sammanstötningar och vi hade en lastbil som låg på sidan, säger Per Tillander på Södertörns räddningstjänst.

Stökigt på fler håll

Men det är inte bara E4 som påverkas av snöovädret. Det har inkommit larm om flera olyckor under dagen. Bland annat åkte en buss ner i diket i Eskilstuna och en bil gled in i ett träd. I Katrineholm körde en lastbil ner i diket på riksväg 57.

När SVT pratar med polisen på onsdagskvällen säger de att ingen person ska ha skadats allvarligt i samband med olyckorna. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Katrineholm åkte en lastbil ner i diket på riksväg 57. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.