Räddningstjänsterna och polisen i länet ber bilisterna att sänka farten. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera trafikolyckor i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat i Sörmland under söndagen. Nu varnar räddningstjänsten bilisterna för extrem halka på vägarna.

Strax innan klockan 12 krockade fyra personbilar i Stenbrobacken på riksväg 57 utanför Flen. Tre av bilarna hamnade i diket medan den fjärde stod kvar på körbanan.

– Det är synnerligen halt på olycksplatsen. Det är snöslask med ett par centimeter is under, säger Kjelle Kjellström, instatsledare vid räddningstjänsten i Flen.

En person har omhändertagits av ambulanspersonalen på plats. Enligt räddningstjänsten handlar det om lättare skador. De andra inblandade ska ha klarat sig utan skador.

Det rådde totalstopp på vägen fram till klockan 13.30, men enligt räddningstjänsten flyter trafiken på nu som vanligt.

Lastbil bärgas utanför Flen

Det rådde även totalstopp på riksväg 53 vid Navesta utanför Flen under flera timmar medan en lastbil som hamnade i diket tidigare på morgonen höll på att bärgas.

Lastbilen började droppa diesel under bärgningsarbetet, vilket gjorde att räddningstjänsten blev tvungen att sanera innan trafiken kunde släppas på.

– Sidoräcket blev mer eller mindre förstört så vi passade även på att ploga vägen så ingen skulle åka ut på andra sidan innan vi släppte på trafiken, säger Kjelle Kjellström.

Flera trafikolycka utanför Katrineholm

Strax efter klockan 12 inträffade en singelolycka på riksväg 55 i höjd med Valla utanför Katrineholm när en bil körde in i mitträcket. De två personerna som färdades i bilen, en vuxen och ett barn, ska ha klarat sig utan skador. Enligt räddningstjänsten är trafiken igång som vanligt.

– Kör försiktigt. Det är moddigt på vägarna så ta det hellre lugnt, säger Daniel Rosenlund, yttre befäl vid Västra Sörmlands räddningstjänst.

En timme senare voltade en bil på riksväg 52 strax utanför Katrineholm och hamnade i diket. Enligt räddningstjänsten ska föraren vara oskadd och det ska vara full framkomlighet på vägen.

Även polisen uppmanar alla trafikanter att sänka hastigheten och hålla längre avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.