Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hörs besökare och ansvariga om comebacken för F11 Museums flygdag.

Flygdag vid Skavsta lockade tusentals

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals tog sig på lördagen till Skavsta flygplats och F11 Museum för flyguppvisning. För första gången på tre år fick besökarna se stridsflygplanet Jas 39 Gripen. Andra flygplan och helikoptrar fick också chansen att visa upp sig vid evenemanget.

– Jag gillar ljuden, säger besökaren Mattias Larsson.

Lördagens flyguppvisning innebar en stor comeback för F11 Museums flygdag, eftersom de fick ställa in när det skulle ha hållits förra gången 2021 på grund av pandemin. Uppvisningen blev alltså den första vid F11 sedan 2019.

– Den här dagen är oerhört viktig för oss så att vi ska bli kända. Så att våra besökare idag som ser en fin flyguppvisning blir intresserade av att komma tillbaka och besöka muséet och kanske flyga simulatorer, säger Lennart Hjelte, styrelseordförande i Nyköpings flyghistoriska förening.

Besökarna som tog sig dit var förväntansfulla då väntan varit lång på en flygdag i Nyköping.

– Det är en upplevelse för folket att se det här, i och med att det inte har varit detta på ett tag nu, säger besökaren Sören Andersson.

I klippet hör du besökare om vad som lockade dem till flygdagen och ser Jas 39 Gripen flyga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.