Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Ulf Axelsson in i den 500 meter långa byggnaden. Foto: SVT

Följ med in i nya jättelagret i Eskilstuna logistikpark – ska ge 300 jobb

Uppdaterad
Publicerad

300 medarbetare ska under året anställas och börja jobba på Coops nya helautomatiserade varuterminal i Eskilstuna logistikpark. Det behövs främst personal som ska arbeta med produktionen på lagret men också servicetekniker och tjänstemän.

Anläggningen har bland annat ett 36 meter högt höglager som kommer rymma 58 000 pallar med varor och varumottagningen har kapacitet att ta emot 99 stycken lastbilar samtidigt. 

Rekryteringen har varit igång i tre veckor och enligt Ulf Axelsson, chef för terminalerna på Coop Logistik, har det redan trillat in flera tusen jobbansökningar. Många av de sökande är från Eskilstuna.

– Intresset är jättestort, säger han.

Många kvinnor söker

Något som går att se redan nu är att det är ovanligt många kvinnor som sökt lagerjobben, de utgör cirka 30 procent av de sökande.

– Historisk sett skulle jag säga att vi kanske ligger på fem procent, sett till hur många kvinnor som jobbar på Coops lager, säger Ulf Axelsson.

Internt har företaget rekryterat cirka 150 medarbetare och ska nu anställa ytterligare 300.

Anläggningen tas i bruk efter sommaren och beräknas vara i full drift sommaren 2024. 

I klippet får du följa med Ulf Axelsson in i den 500 meter långa byggnaden i Eskilstuna logistikpark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.