Mats Gustafsson är nöjd med att Trosa kommun fick bra betyg av kommunens företagare. Foto: Trosa kommun

Ny undersökning: Företagare i Trosa mest nöjda med kommunen

Publicerad

Företagare i hela landet har fått betygsätta hur nöjda de är med kommunernas service i olika ärenden. I Sörmland toppar Trosa kommun med 78 av 100 i betyg.

– Våra handläggare har den kompetens som krävs, säger samhällsbyggnadschefen Mats Gustafsson.

Det är Stockholms business alliance och Sveriges kommuner och landsting som har genomfört en så kallad NKI-undersökning, nöjd kund-index. Företagare som är i kontakt med kommunerna har fått betygsätta kommunernas företagservice inom olika myndighetsområden. Det rör bland annat  bygglov, miljö-och hälsoskydd, livsmedelstillsyn samt serveringstillstånd.

Trosa

Trosa kommun i topp

En kommun kunde som högst få 100 poäng, och i Sörmland har flera kommuner fått över 70. Trosa kommun fick högst i Sörmland.

– Det är naturligtvis oerhört glädjande att vi når så goda resultat i där företag varit i direkt kontakt med oss i myndighetsärenden. Speciellt under en tid när trycket varit så pass högt med många ärenden, säger Mats Gustafsson, samhällsbyggnadschef Trosa kommun.

Stort fokus på bemötande

Företagarna har bland annat fått bedöma kommunernas bemötande, tillgänglighet, kompetens och rättssäkerhet. Enligt Mats Gustafsson är en faktor till det höga betyget att kommunen har mycket fokus på bemötandefrågor.

– Sedan handlar det om att vi har professionella handläggare som har den kompetensen som krävs, men i grunden handlar det om möten med människor.

Trosa kommun fick bäst betyg i ärenden som rör bygglov, livsmedelskontroll, miljötillsyn, samt serveringstillstånd.

Sörmlands kommuners betyg i NKI-mätningen

Trosa: 78

Oxelösund: 75

Eskilstuna: 75

Flen: 73

Strängnäs: 73

Katrineholm: 72

Nyköping: 71

Gnesta: 67

Källa: SKL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trosa

Mer i ämnet