Jonna och Jill Bråde kommer att driva matbutiken i Nävekvarn vidare. Foto: Privat/SVT

Företagsamma systrar tar över lantbutik i Nävekvarn

Publicerad

Systrarna Jonna och Jill Brådhe tar över matbutiken i Nävekvarn när Coop lämnar den 16 augusti. Men på grund av kontraktsdetaljer kan butiken inte slå upp igen förrän i slutet av året.

Systrarna driver sedan tidigare gemensamt en restaurang i Nävekvarns hamn, ett hundratal meter från matbutiken. När de fick höra att det fanns möjlighet att ta över den så blev de intresserade.

– Vi trivs bra i Nävekvarn och vi är entreprenörer som gillar att utveckla företag. Vi tror stenhårt på det här, säger Jonna Brådhe.

Ett glapp på minst tre månader

Matbutiken är den enda i trakten och den är ombud för bland annat post och Systembolaget. När Coop lämnar butiken den 16 augusti så kommer den dock stå tom och vara stängd under åtminstone tre månader. Kontraktet som Coop har går nämligen ut först den sista september.

– Vi behöver ju sen ha tid att inreda och förbereda för vår verksamhet. Så under tiden ber vi om invånarnas tålamod och stöttning, säger Jonna Brådhe.

Liten del finns kvar

Under tiden kommer restaurangen nere i hamnen att ta över vissa mindre delar av servicen.

– Vi kommer att jobba på och vi vill öppna så snart det bara är möjligt, säger Jonna Brådhe.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer