Förlust för SSAB i tredje kvartalet – pandemin är orsaken

Uppdaterad
Publicerad

Ståltillverkaren SSAB minskar omsättningen och redovisar en förlust för tredje kvartalet, rapporterar nyhetsbyrån TT. SSAB Special Steels, där Oxelösund ingår, redovisar dock vinst.

Förlusten före skatt landade på 1 075 miljoner kronor för koncernen. Under samma period förra året var det istället ett plusresultat på 51 miljoner kronor.

Den totala omsättningen uppgick till 14 481 miljoner kronor. Förra året låg den på 18 840 miljoner kronor.

Enligt koncernchefen fortsätter stålmarknaden att påverkas negativt av covid-19 utbrottet. Det handlar bland annat om en svag efterfrågan och låga marginaler samtidigt som kostnader för planerat underhåll påverkade resultatet ytterligare.

Intäkterna för SSAB Special Steels, som till stor del utgörs av produktionen i Oxelösund, minskade med 940 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Rörelseresultatet minskade med 285 miljoner kronor men landade ändå på en vinst på 75 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer