Foto: Kirsty Wigglesworth/TT

Förre Arsenalspelaren ryktas till AFC

Uppdaterad
Publicerad

AFC:s värvning av backen Ludvig Öhman bekräftades på söndagskvällen. Men samtidigt började ett rykte om ett eventuellt lån av den gamla Arsenal-talangen Emmanuel Frimpong att snurra på sociala medier.

Den 25-årige ghananen Emmanuel Frimpong spelar just nu i Arsenal Tula i ryska högstaligan. Men under söndagskvällen gick Ufa:s klubbdirektör ut med nyheten att mittfältaren lånas ut fram till sommaren, till en svensk klubb. På Twitter gick då spekulationerna varma och enligt flera användare ska den svenska klubben, vilken den ryska klubbdirektören inte vill namnge, nykomlingen AFC Eskilstuna.

Azad Budak är sportchef i AFC Eskilstuna.

AFC United till Eskilstuna

– Det är ingenting jag vill kommentera, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

Frimpong har ett förflutet i Arsenal där han främst spelat på ungdomsnivå, men även gjort en handfull Premier League-framträdanden.

”Kommer att tillföra mycket”

Ludvig Öhman i Kalmartröjan. Foto: Patric Söderström/TT

Han kan dock bekräfta att backen Ludvig Öhman är klar för AFC. Öhman kommer närmast från japanska Nagoya Grampus, men är fostrad i Kalmar FF. Öhman är 25 år och har länge ryktats till AFC.

– Vi får in en duktig mittback. Han är erfaren och vi är jätteglada att han kommer hit. Han blir en viktig del i laget och kommer att tillföra mycket, säger Azad Budak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet