Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med rektorn på Peterslunds förskola, Defne Koman Alm, som visar runt hur de löser vattenproblemet. Foto: SVT

Här visar rektorn i Oxelösund hur de bunkrar vatten

Uppdaterad
Publicerad

Till följd av vattenläckan håller alla förskolor och skolor i Oxelösund och vissa verksamheter i Nyköping stängt under torsdagen och fredagen. SVT Sörmland besökte Peterslunds förskola i Oxelösund som tar emot alla barn vars föräldrar har samhällsviktiga funktioner.

Peterslunds förskola har en vanlig dag 144 barn på plats. Idag och imorgon är nästan alla dessa barn hemma för verksamheten tar emot endast de barn vars båda föräldrar har samhällsviktiga funktioner och måste befinna sig på jobbet. Innan lunchtid har förskolan tagit emot ett tiotal barn.

– Det kommer också personal från de förskolor som håller stängt så barnen kommer att ha välkända ansikten kring sig. Det kommer kännas tryggt och bra, säger Defne Koman Alm, rektor på Peterslunds förskola.

vattenläckan utanför nyköping

Förskolor och skolor stängda i delar av Nyköping

Alla kommunala förskolor och skolor håller stängt i centrala Nyköping både under tordagen och fredagen. Barn till föräldrar med samhällsviktiga funktioner hänvisas till olika verksamheter beroende på området man bor i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

vattenläckan utanför nyköping

Mer i ämnet