Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon svarar regionrådet Lars Lundkvist (KD) på frågan om vad som händer med de uppåt 700 jobb som hotas i sparförslaget. Foto: SVT

Förslaget genomklubbat – uppåt 700 jobb inom regionen försvinner

Uppdaterad
Publicerad

På regionstyrelsens sammanträde under tisdagen klubbades beslutet om ett sparpaket på närmare en miljard inom Region Sörmland. Det innebär nedskärningar i olika delar av verksamheten, avgiftshöjningar och att uppsägningar av personal.

Förslaget om det stora sparpaketet offentliggjordes för en vecka sedan och sedan dess har reaktionerna varit starka. Upp till 945 miljoner ska, enligt politikerna, kunna sparas genom en rad åtgärder.

Enligt regionrådet Lars Lundkvist (KD) så innebär dagens beslut i regionstyrelsen att de olika delarna i förslaget nu kan börja verkställas.

Ekonomisk kris i Region Sörmland

Förutom de fyra styrande partierna (M, KD, C och Vfp) så röstade även Sverigedemokraterna ja till sparpaketet. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna lade in reservationer mot förslaget.

I klippet ovan svarar regionrådet på hur det blir med de 700 jobb som är i riskzonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Region Sörmland

Mer i ämnet