En man greps i sin bostad i Mariefred i slutet av mars efter att polisen hittat misstänkta bomber och narkotika. Foto: Polisen

Förvarade fyrverkeribomber i garderoben – får fängelse

Publicerad

En man som hade fem så kallade krysantemumbomber i en garderob i Mariefred döms nu till fängelse. Dessutom hittades narkotika i bostaden.

Det var i slutet av mars som polisen larmades till en bostad i Mariefred. På plats hittades narkotika – och i en garderob fem skarpa så kallade krysantemumbomber: fyrverkeribomber som bara får innehas om man har tillstånd.

Döms till fängelse

Nu döms en man i 30-årsåldern till 2,5 års fängelse för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt narkotikabrott.

Enligt tingsrätten har brottet varit av särskilt farlig art och det har funnits risk för att bomberna skulle kunna komma till brottslig användning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.