Kultur- och fritidschefen Lars Persson berättar om läget kring de två fritidsgårdarna som just nu håller stängt. Foto: SVT

Fritidsgårdar i Nyköping står utan personal

Publicerad

De två fritidsgårdarna på Arnö och i Oppeby i Nyköping står tomma. Orsaken är att de föreningar som tidigare drev verksamheterna hoppat av och nu har kommunen tvingats kliva in.

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden har under sommaren gett Nyköpings arenor i uppdrag att bemanna de två fritidsgårdarna, som är till för ungdomar i åldern 13-19 år.

Det finns i dag ett tiotal fritidsgårdar i Nyköpings kommun. De drivs av olika föreningar med hjälp av bidrag från kommunen men verksamheten bygger mycket på ideellt engagemang och eldsjälar.

– Den förklaring vi har fått är de föreningar som drev de här fritidsgårdarna vill pyssla med sin kärnverksamhet i första hand samt att eldsjälar försvunnit, säger Lars Persson, verksamhetschef vid Nyköpings arenor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.