Brand i garage i Bettna – bostadsbyggnad räddades

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 18-tiden på tisdagen inkom ett larm om brand i en byggnad i Bettna. Det rörde sig om en fullt utvecklad brand i ett garage.

När räddningstjänsten kom fram till platsen brann det med öppna lågor. Man inledde då ett arbete för att få kontroll på branden och förhindra spridning till bostadshuset intill garagebyggnaden.  

– Det finns ett hot att branden eventuellt kan sprida sig till byggnaden bredvid, och insatsen är nu att man står och sprutar vatten och kyler garaget och försöker få ned lågorna på håll. Man vill inte gå in i garaget eftersom det är övertänt, uppgav räddningstjänstens ledningscentral under kvällen. 

Fem brandbilar deltog under släckningsarbetet och fick även ledningsstöd från Flen. Utöver att utvändigt bekämpa branden frilade man även gaveln till bostadshuset och tog bland annat bort takpannor för att hindra elden från att sprida sig.  

Räddningstjänsten lämnar

Strax efter klockan 21.15 under tisdagen hade alla enheter från räddningstjänsten lämnat platsen och lämnat över ansvaret och bevakningen av byggnaden till ägaren.

Garaget gick inte att rädda, men Räddningstjänsten lyckades rädda det intilliggande bostadshuset.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada vid branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.