Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidigt på söndagsmorgonen kom ett larm om en brand vid Solbacka golfklubb. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd. Foto: STHLMNEWS

Fullt utvecklad brand på Solbacka golfklubb utanför Stjärnhov

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangen vid Solbacka golfklubb utanför Stjärnhov i Gnesta kommun började brinna under söndagsmorgonen. Byggnaden totalförstördes och fick brinna ner till grunden.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom fram, säger Anders Hägglund, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Larmet om brand kom vid 05.30-tiden på söndagsmorgonen.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var byggnaden redan övertänd. Fyra enheter var under morgonen på plats och arbetar med släckning.

Eftersom byggnaden brann så kraftigt försökte räddningstjänsten skydda intilliggande lokaler. Ingen person kom till skada i samband med branden.

Kraftig rökutveckling

Anders Hägglund säger att räddningstjänsten fått flera samtal från området på grund av rökutvecklingen under morgonen.

– Folk tror att det är skogsbrand. Men det ska inte vara någon fara för allmänheten eftersom det är fint väder och röken går rakt upp.

Byggnad med restaurang

Enligt golfklubben är det restaurangen på området som brunnit. Än är det oklart hur det kommer påverka klubben, men banan ska vara öppen som vanligt.

– Vi håller på att blåsa bort spår från banan, säger John Held Barkskog, klubbchef.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Platsen har spärrats av och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har inte hittat någon naturlig anledning till branden, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen.

Ingen är i nuläget misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.