Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har gripit fyra personer i Katrineholm som misstänks för stölder av fartkameror. Foto: Pontus Stenberg

Fyra anhållna för kamerastölder i Sörmland – greps utanför Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer i 20-årsåldern har gripits och sedan anhållits av åklagare misstänkta för stölder av fartkameror. De greps på väg 52 i Katrienholm i helgen.

Det var natten mot söndag som polisen kunde gripa fyra personer i en bil på riksväg 52 utanför Katrineholm.

– Det var i samband med en kontroll av ett fordon som gripandet skedde, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Enligt polisen är samtliga i 20-årsåldern. Det ska röra sig om en kvinna och tre män och hemmahörande i Stockholmsområdet, enligt uppgifter till TV4.

Stöldvåg

Den senaste tiden har stölder av fartkameror ökat lavinartat i Sverige med runt 160 stölder under ett par månader, har polisen tidigare sagt till SVT Nyheter Sörmland.

Då uppgavs också att ett 15-tal fartkamerastölder skett i Sörmland. Ett antal som nu alltså kan vara ännu högre.

Flera teorier

Vad tjuvarna ska använda kamerorna till är inte klarlagt, men det finns olika teorioer. Bland annat att de kan användas i ryska hemmabyggda drönare.

Utöver de fyra som nu gripits för stölder av kameror i Sörmland, så rapporterade Svenska dagbladet under fredagen att en person har gripits misstänkt för stölder av fartkameror.

I klippet berättar kammaråklagare Klas Engdahl mer om helgens gripande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.