Fyra olyckor på E4 utanför Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Totalt fyra olyckor har inträffat i halkan på E4 väster om Nyköping på tisdagsmorgonen.

Vid femtiden på morgonen körde en bil in i mitträcket och en civil polisbil som kallades till platsen blev därefter påkörd. Ingen person ska ha skadats i olyckan.

Vid klockan kvart över åtta skedde nästa trafikolycka, den här gången i höjd med Ålberga i norrgående riktning. Två bilar var inblandade men skadeläget för de två personer som var inblandade är oklart, uppger räddningstjänsten.

Tio minuter senare, strax före halv nio på morgonen, larmades räddningstjänst och ambulans till en singelolycka på E4 mellan Nyköpingsbro och Nyköping i norrgående riktning. Polisen uppger att inga personskador har rapporterats.

Bil voltade

Kvart i nio larmades polis, räddningstjänst och ambulans till ytterligare en olycka mellan Jönåker och Nyköpingsbro. Även här handlade om en singelolycka i norrgående riktning.

Här har bilen voltat och enligt tidiga uppgifter från räddningstjänsten var en person kvar i bilen. Skadeläget är oklart.

– Trafikverket har koll på att det är halt och har skickat ut en saltbil, säger en talesperson för Sörmlandskustens räddningstjänst.

Rullade ner i diket

Ytterligare en olycka ägde rum i morgontrafiken.

En bil rullade ner i diket på väg 53 utanför Sparreholm i Flens kommun vid åttatiden. Personen som färdades i bilen klagade på smärtor i ben och nacke, och fick följa med till sjukhus för undersökning. Personen var inte allvarligt skadad.

Fyra olyckor har inträffat på kort tid på E4 väster om Nyköping. Foto: SVT Grafik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.