Foto: SVT

Gamla Ericsson-lokaler blir vårdcentral

Publicerad

Ericssons gamla lokaler i Katrineholm ska göras om till vårdcentral. Detta när Nävertorps vårdcentral ska flytta till den gamla industrifastigheten då den nuvarande lokalen är för trång.

Under våren 2015 varslades nästan 400 personer när Ericsson meddelade att verksamheten i Katrineholm skulle läggas ned.

Nu ska delar av lokalerna få nytt liv när Nävertorps vårdcentral växt ur sin nuvarande hemvist.

– Flytten av vårdcentralen Nävertorp till nya och större lokaler är i linje med den primärvårdssatsning som vi i Koalitionen har drivit på. De nya lokalerna är modernare och bättre anpassade för att möta patienternas och de anställdas behov säger Camilla Holmgren (S), ordförande i primärvårdsnämnden.

Ska ta emot fler AT-läkare

I ett pressmeddelande beskriver landstinget hur de nuvarande lokalerna i korsningen vid Stora Malmsvägen/Kerstinbodagatan inte fungerar optimalt. Bland annat har man inte kunnat erbjuda speciellt många utbildningsplatser.

– Flytten gör att vårdcentralen får mer ytor för rehab, med psykologer, arbetsterapeut, fysioterapeuter och dietist. Vi kommer också kunna ta emot fler studerande som ex. AT-läkare och PTP-psykologer, vilket är väldigt viktigt, säger Aina Nilsson, chef för division primärvård.

Planen är att flytten ska ske till sommaren nästa år.

Vårdcentralen som landstinget ser som för trång ligger i närheten av det stora äldreboendet Strandgården i Katrineholm. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.