Gömde skarpladdad pistol på stödboende i Eskilstuna – två unga tjejer åtalas

Uppdaterad
Publicerad

På ett stödboende i Eskilstuna hittades i våras en skarpladdad pistol, fem magasin och 46 paroner. Nu åtalas två unga kvinnor misstänkta för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen.

De misstänkta kvinnorna är 19 respektive 17 år gamla och ska tillsammans ha haft en skarpladdad pistol med tillhörande magasin och ammunition. 19-åringen greps i våras men frigavs senare, under hösten greps hon igen och sitter nu häktad sedan i slutet av september. Den yngre kvinnan är inte häktad.

I stämningsansökan som lämnades in till Eskilstuna tingsrätt i fredags, framgår även att vapnet bedöms vara av särskilt farlig beskaffenhet samt att det har förvarats lättåtkomligt tillsammans med narkotika. Enligt åklagaren har vapnet innehafts i en miljö där kunnat befaras komma till brottslig användning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.