En kvinna åtalas för att ha ofredat sina grannar efter att ha spelat hög musik mitt i natten. Foto: Illustration

Misstänks ha plågat grannar med hög nattlig musik

Publicerad

Ett sju månader långt grannbråk slutar i Eskilstuna tingsrätt, där en kvinna i 50-årsåldern nu misstänks för ofredande. Hon misstänks bland annat ha plågat sina grannar med att spela hög musik mitt i natten.

Osämjan mellan grannarna började redan efter ett par veckor efter att den nu åtalade kvinnan flyttat in förra våren. Så gott som genast började grannen störas av höga ljud och oväsen från kvinnans lägenhet dag som natt, enligt polisutredningen. Vid ett tillfälle menar grannen att oljuden varit så kraftiga att blomkrukorna hoppat.

Klimakterie-påhopp

Den åtalade kvinnan nekar till brott och menar att det är hon som blivit störd av hög musik och oväsen. Hon menar att grannen som är målsägande i ärendet ska ha kränkt henne med påhopp om att hon befann sig i klimakteriet, luftat hennes cykeldäck samt trakasserat henne på sociala medier.

Polis tillkallades

En natt i slutet på oktober tillkallades polis då kvinnan spelat hög musik hela natten, vilket resulterat i anmälan om ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.