Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Göran Gredfors (M) berätta varför han var kritisk till att gatulangningsgrupp lades ner. Foto: SVT

Eskilstunapolitiker kallar Sara Skyttedal (KD) för ”mediah...n”

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämndens ordförande i Eskilstuna, moderaten Göran Gredfors, delade nyligen ett inlägg på facebook där han beskrev KD-politikern Sara Skyttedal som ”mediah...n”. Några dagar senare tog han bort sitt inlägg och nu förklarar han för SVT Sörmland vad han menade med ordet.

Förra veckan publicerades en ledare i Expressen där skribenten refererar till KD-politikern Sara Skyttedal som förordar en legalisering av cannabis i Sverige. Göran Gredfors delade artikeln på sin facebooksida och kallar Skyttedal för ”mediah...n” och ”anonym sparris”.

Menade ”mediahöna”

Till SVT Nyheter Sörmland säger Gredfors att han syftade på ordet ”mediahöna”, och att han förstår att det kunde tolkas som ”mediahora”.

Vad fick dig att ta bort inlägget?

– Det var en kollega till mig som skrev ”vad menar du med det här?” och då tänkte jag fan, shit. Då slog det mig att det kan misstolkas, säger Göran Gredfors.

Partikollegan: ”Klumpigt”

Gredfors partikollega, kommunalrådet Jari Puustinen, säger att han fick ett samtal från Gredfors härom dagen där han berättade vad han hade skrivit och att han tagit bort inlägget.

– Man kan tolka ordet på många olika sätt. Det var klumpigt skrivet och det var bra att han tog bort det, säger Puustinen.

SVT Sörmland har sökt Sara Skyttedal utan resultat.

I klippet ovan förklarar Göran Gredfors vad han menade med sitt inlägg och vad han tänker nu i efterhand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.