Foto: TT

Spädbarn svårt skadat i Sörmland – två personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kallades vid åttatiden på måndagsmorgonen till en adress i östra Sörmland. Ett spädbarn fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skador. Två personer är anhållna för synnerligen grov misshandel.

Ärendet kom först in som ett olycksfall till polisen. Enligt uppgifter till SVT fördes ett spädbarn med ambulanshelikopter till sjukhus.

– Det var en del oklara omständigheter kring ärendet när vi kom dit, och det var då det uppstod en misstanke om brott, mer kan jag inte säga i dagsläget. Jag vill varken kommentera ålder, kön eller vilken relationen de tre berörda har, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson på polisen.

Två personer anhållna

Kriminaltekniker arbetade i flera timmar på adressen och platsen spärrades av. Två personer är anhållna för synnerligen grov misshandel. De är misstänkta på sannolika skäl, den starkare graden.

– Vi är inte färdiga med alla förhör än så jag kan inte säga så mycket mer i dagsläget, säger Johnny Gustavsson, på måndagskvällen.

Vice chefsåklagare Ola Björstrand, som är förundersökningsledare, säger på tisdagsförmiddagen att brottsrubriceringen är oförändrad. Han är i övrigt förtegen om utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.