Gunilla Persson har blivit väldigt uppmärksammad i samband med hennes medverkan i tv-programmet Svenska Hollywood fruar Foto: TT

Gunilla Persson stäms på 300 000 av Försäkringskassan

Uppdaterad
Publicerad

Gunilla Persson, känd från tv-programmet Svenska Hollywoodfruar, stäms av försäkringskassan på över 300 000 kronor.

Anledningen är felaktigt utbetalt barnbidrag och sjukpenning under flera år, något som Katrineholms-Kuriren var först med att berätta.

Gunilla Persson kommer från Högsjö i Vingåker. Enligt Försäkringskassan har hon uppgett att hon haft avsikt att bo i Sverige och att hon haft inkomster i Sverige, något man måste för att få rätt till barnbidrag och sjukpenning.

Fick barnbidrag – bodde i USA

Men enligt försäkringskassans utredning stämmer dessa uppgifter inte.

Försäkringskassans menar att Gunilla Persson bott i USA under den aktuella perioden 2006 till 2013. Inte heller det bolag som hon uppgett vid ansökan om sjukpenningaldrig har varit verksamt eller haft någon inkomst i Sverige, enligt utredningen.

I sin medverkan i tv-programmet Svenska Hollywood fruar och andra mediala sammanhang framhäver hon ofta en glamourös och kostsam livsstil. Något som Försäkringskassan använder som bevis mot henne.

Vill att tingsrätten ska tvinga fram återbetalning

Försäkringskassans vill med sin stämningsansökan att tingsrätten ska förpliktiga Gunilla Persson att betala tillbaka bidragen. Hon är alltså inte misstänkt för något brott.

Summan totalt är 332 564 kronor plus ränta från 2014, då Försäkringskassan först krävde återbetalning, på knappt 100 000 kronor.

”Kommer aldrig få ett rött öre”

SVT har sökt Gunilla Persson för en kommentar, men har inte lyckats nå henne. Till Katrineholms kuriren kommenterar Gunilla Persson stämningen så här:

– De kommer aldrig få ett rött öre av mig. Då får de komma till Amerika.

Vidare hänvisar hon till att hon förhörts av polis och brottsmisstankar redan avskrivits. Även att hon bodde i Sverige sex månader om året under perioden och att hennes dotter gick i skolan då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.