Under fredagsmorgonen fick skolledningen information om att en elev insjuknat i covid-19. Foto: SVT

Gymnasieelev coronasmittad – skolan har fortsatt öppet

Uppdaterad
Publicerad

En elev på Thomasgymnasiet i Strängnäs har konstaterats vara sjuk i covid-19. Eleven var på uppropsdagen i tisdags och nu ska elevens klass ha distansundervisning i två veckor.

– Det skulle vara för stark respons att skicka hem 500 elever, säger utbildningschefen Tony Lööw.

Under fredagsmorgonen fick skolan information om att eleven blivit sjuk. Enligt Tony Lööw har eleven endast varit i kontakt med sina kamrater under uppropsdagen.

– Eleven träffade klassen under en timme och har varit hemma sedan dess, säger han.

Regionen och skolledningen tog beslut

Ledningen på skolan beslutade tillsammans med Region Sörmland att elevens klass ska ha distansundervisning i två veckor från och med måndag nästa vecka. Övriga 500 elever kommer att fortsätta att plugga i precis skolan som vanligt, något som Eskilstuna-Kurriren var först med att berätta om.

– Det skulle vara för stark respons att skicka hem 500 elever, det tycker vi inte att det finns skäl för, säger han.

Alla på skolan har informerats

Informationen om incidenten har skickats ut till personal, vårdnadshavare och elever via skolans interna informationskanal. Skolan har även vidtagit åtgärder för att underlätta för eleverna att hålla avstånd.

– Vi har bland annat glesat ut i klassrummen och minskat på antalet platser i matsalen, säger Lööw och fortsätter:

– Men det här är inte över, vi måste alla jobba aktivt för att begränsa smittspridningen. Men om det visar sig att fler elever skulle insjukna får vi ta nya beslut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.