Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så får Tommy Scott hantera toabesöken när vattnet ännu inte är påkopplat. Foto: SVT

Tvingas spola toaletten med en kanna – då nya vattenverket i Näshulta försenats

Uppdaterad
Publicerad

Ett VA-projekt med nytt vattenverk i Näshulta i Eskilstuna kommun drar ut på tiden. Fastighetsägare har varit utan rinnande vatten hela året och är kritiska till hur det kommunala bolaget har hanterat ärendet.

Alltfler av invånarna i Näshulta fritidsby med 145 fastigheter blir permanentboende och VA-nätet har inte varit anpassat för vintertid.

För att höja standarden och säkra dricksvattenförsörjningen bygger det kommunala bolaget Eskilstuna Energi och Miljö (EEM) ett vattenverk och ett nytt ledningsnät i området.

Men trots att det skulle varit klart redan i vintras är det forfarande inte påkopplat.

Fortfarande inget besked

Tommy Scott och ett 30-tal andra fastighetsägare valde att koppla bort sitt sommarvatten för att kunna ansluta till VA-nätet i februari, men året i stugan har istället präglats av kånkande av vattendunkar och provisoriska speciallösningar i badrummet.

– Jag är framförallt kritisk till den bristande informationen, säger han.

Ännu finns ingen prognos för när han kan koppla upp sig på VA-nätet.

EEM: ”Stor förståelse”

Anna Ekwall Lundell på EEM säger att man försökt vara så transparent man kunnat och kommunicera tidplaner som man vid varje enskild tid trott på, men beklagar situationen.

– Jag har stor förståelse för olägenheterna som de boende drabbats av.

Möt Tommy Scott i klippet ovan där han visar och förklarar vad förseningen inneburit för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.