• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Här går Kent-marschen genom Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av Kent-fans gick i kväll tillsammans genom centrala Eskilstuna för att hylla sina idoler inför släppet av bandets sista skiva. Bandet själva var dock inte på plats under den förhandslyssning som anordnats av dem.

På onsdagskvällen samlades i centrala Eskilstuna ett stort antal människor och marscherade från Fristadstorget till Munktellområdet där popbandet Kent anordnat en förhandslyssning av sin kommande skiva.

– Det känns väldigt spännande men också ledsamt och tråkigt att de ska sluta, säger Maria Christensen, en av de som deltog i marschen.

Har kritiserats

Bandet har dock kritiserats i hemstaden, bland annat för de inte har planerat in någon spelning i Eskilstuna under den kommande avskedsturnén.

– Jag tycker att de borde ge en sista spelning i Eskilstuna. Det har fungerat förr på Sundbyholms travbana, varför inte en gång till? Det vore jättekul för oss Kentfans och Eskilstunabor, säger Maria Christensen, som dock inte har gett upp hoppet om att det trots allt ska bli en sista spelning i bandets hemstad.

Inget band på plats i Lokomotivet – trots rykten

Lokalen Lokomotivet fylldes sedan av fansen som fick höra den kommande skivan. Ryktet att bandet, trots allt, skulle dyka upp på platsen hade under dagen spridits. Men de visade sig vara falska och en storbildsskärm med respektive låts titel syntes istållet i lokalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.