Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet där Helena Andersson och Marcus Gustafsson säger ja till varandra på gymmet. Foto: Serafia Olausson

Här gifter paret sig på gymmet – i träningskläder: ”Rolig grej”

Uppdaterad
Publicerad

Många väljer att gifta sig i kyrkan, stadshuset eller utomhus, men inte Eskilstunaparet Helena Andersson och Marcus Gustafsson. Under lördagen sa de ja till varandra på gymmet, i träningskläder.

Vigseln ägde rum i samband med att gymmet Friskis och Svettis i Eskilstuna firade tioårsjubileum. Det var gymmet som hade skickat ut en förfrågan om det var några som ville gifta sig i samband med jubileet, vilket paret nappade på.

– Det är ju en rolig grej och jag hade friat runt jul så det passade tidsmässigt och vi brukar vara lite spontana av oss, säger brudgummen Marcus Gustafsson.

Ingen dröm om stort bröllop

Känns det inte tråkigt att missa att ha ett ”vanligt” bröllop?

– Nej, jag har aldrig drömt om ett stort fluffigt bröllop. För mig och för oss passar det jättebra att göra det här och att göra det i träningskläder, så blir det inte som alla andra, säger Helena Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.