Felix Eriksson räddade de två dovhjortarna genom sitt resoluta ingripande. Se hela dramat som filmades av Felix och en kollega till honom. Foto: Susanne Tillman / Privat

Här räddar Felix två dovhjortar – som fastnat i varandra

Uppdaterad
Publicerad

När Felix Eriksson från Malmköping körde genom skogen såg han hur något rörde sig en bit in. Han gick ur bilen och fann till sin förvåning två dovhjortar som snärjt in sig i en kvarglömd telefonledning och i varandra.

– Jag gör ofta eftersök på skadade djur, så jag är van vid speciella situationer, säger Felix Eriksson som helt sonika lade sig över djuren och klippte loss dem, något som Katrineholms-Kuriren tidigare rapporterat om.

Han vet inte hur länge dovhjortarna hade suttit fast men de hade mycket krafter kvar när han fick syn på dem.

– Efter ett tag gick de ned och jag kunde lägga mig över den ena samtidigt som jag tog tag i hornen för att få dem att hålla sig lugna.

Han ringde sin kollega som kom till platsen efter 20 minuter.

– Jag ville få det filmat för att visa att vi jägare inte bara skjuter djur, vi räddar djur också.

Felix arbetar som viltvårdare och dramat utspelade i skogarna mellan Sparreholm och Flen.

Det är inte helt ovanligt att dovhjortar har otur och fastnar i stängsel eller andra föremål. Potentiella dödsfällor för djuren som inte sällan dör av vätskebrist i en kombination med det höga stresspåslag en sådan situation medför. Men de här två hade tur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.