Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Lisa Berton, partneransvarig på Eskilstuna stadsmission, och Veronica Gustafsson, centrumchef på Tuna Park, samlar in festkläder till studenter i Eskilstuna. Foto: Serafia Olausson/SVT

Här samlar Stadsmissionen in festkläder till behövande studenter i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Studentstassar, balklänningar, kostymer, skjortor och skor är några av de saker som just nu samlas in av Eskilstuna stadsmission, för att alla studenter ska kunna delta i sina studentfiranden. Detta efter att Grillska gymnasiet uppmärksammat att det finns elever som har svårt att få ihop det ekonomiskt till högtiderna.

Insamlingen sker på servicecentret i Tuna Park och pågår fram till den femte april.

– Det här är första året som vi har den här typen av insamling och vi hoppas att det här är starten på en ny tradition, säger Lisa Berton partneransvarig på Eskilstuna stadsmission.

Arbetar med elevhälsan

För att nå de elever som är i behov av student- och balkläder samverkar Stadsmissionen med elevhälsan på samtliga gymnasieskolor i Eskilstuna. 

Lisa Berton berättar att gymnasieskolorna vittnar om att studenttiden är en särskilt stressig period rent ekonomiskt, för både studenten och familjen.

– Man förväntas att hålla en studentfest, det är presenter, det är klänningar, det är mössor och det är aktiviteter. Man får det helt enkelt inte att gå ihop, säger Lisa Berton.

Se lite av vad som hittills skänkts av Eskilstunaborna och hör hur de ungdomar som berörs kommer få välja ut sina kläder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.