Många ritualer på Harpsund: ”Flera tillämpade nakenbad”

Uppdaterad
Publicerad

Idag håller regeringen sitt årliga möte på Harpsund. Statsministerbostaden har en viktig roll, inte minst nu inför valrörelsen, det menar Moderaternas tidigare chefsstrateg Per Schlingmann när han intervjuades i Morgonstudion under torsdagen.

Schlingmann har spenderat en hel del tid på herrgården tillsammans med Fredrik Reinfeldts Alliansregering. Nu är Schilingmann åter aktuell som författare av en spänningsroman som till stor del utspelar sig på Harpsund.

I klippet ovan kan du höra Schlingmann berätta om vad Harpsund betyder för politikerna och om nakenbaden som aldrig publicerades av kvällspressen.

Det här är Harpsund:

Visa

Herrgården ligger i Mellösa socken i Flens kommun och fungerar som rekreationsbostad för sittande statsminister.

Gården har sitt ursprung i 1600-talet och testamenterades till staten 1953 av Carl August Wicander.

Flera av världens stora ledare har också genom åren vistats här. 2014 var bland andra Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Storbritanniens premierminister David Cameron på besök.

Källa: Statens fastighetsverk

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flen

Mer i ämnet