Foto: Hovet/SVT

Hinten om prins-gåvan: ”Ska locka honom till Sörmland”

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det dags. Prins Alexander, Hertigen av Sörmland ska döpas. Frågan är nu bara vad han får för present av landshövdingen.

– Jag önskar att jag kunde berätta. Med det är ju så med presenter, att man inte ska avslöja för alla andra än den som ska ta emot den, säger Liselott Hagberg, landshövding i Sörmland.

Hans kungliga höghet Prins Alexander Erik Hubertus Bertil Bernadotte, son till Prins Carl Philip och prinsessan Sofia döps på fredagen.

Prins Alexander

Ska symbolisera länet

Och nu ska hertigen av Sörmland alltså få en hemlig present som på något sätt symboliserar landskapet.

Läs mer: Prinsen blir hertig av Sörmland

Gissningsvis skulle Alexander kunna få en sjö fylld av landskapsblomman vit näckros, få klappa landskapsdjuret fiskgjusen eller kanske något med den sörmländska gripens logga på?

Kosttillskott i present?

SVT Nyheter Sörmland frågade både Nyköpings- och Eskilstunabor vad de ville ge lillprinsen och fick bland annat kosttillskott, en kram och ett gevär som förslag.

– Jag kan säga så mycket att den kommer komma den breda allmänheten till del, det är vår tanke med gåvan, säger Liselott Hagberg.

Är det ett hårt eller mjukt paket?

– Både och.

Hon kan dock även avslöja att presenten kan få prinsen att då och då besöka Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prins Alexander

Mer i ämnet