Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maria Chergui, gruppledare för Vänsterpartiet i Eskilstuna, är kritisk till det nya inkomstkravet för bostadssökande som det kommunala bostadsbolaget numera kan nyttja i vissa stadsdelar. Kommunalråd Jimmy Jansson (S) menar att inkomstkravet ska minska segregationen. Foto: SVT/Sandra Kjellström

Högre inkomstkrav ska minska bostadssegregation i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli hårdare inkomstkrav för bostadssökande i stadsdelar i Eskilstuna där arbetslösheten är hög. Detta efter ett beslut i kommunfullmäktige, i syfte att minska bostadssegregationen.

Det är främst i de utsatta stadsdelarna Fröslunda, Lagersberg och Skiftinge som det kommunala bostadsbolaget Eskilstuna kommunfastigheter nu får möjlighet att införa högre inkomstkrav för bostadssökande.

I mitten av juni fattade kommunfullmäktige beslut om att ändra ägardirektiven för bolaget och det här var en av punkterna som tillkom.

Hör kommunalråd Jimmy Jansson (S) berätta om vad det nya inkomstkravet innebär och Vänsterpartiets gruppledare Maria Chergui om varför hon är kritisk till det i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer