Elin Ericsson är landsbygdsutvecklare och arbetar för ett mer levande Näshulta. Foto: Albin Aghamn

Hon arbetar för att landsbygden ska leva

Uppdaterad
Publicerad

65 nya jobb i Näshulta 2030, det är målet som Elin Ericsson och hennes två kollegor arbetar mot.

– Vi vill visa att landsbygden är en tillgång och inte en börda, säger hon.

Näshulta vision är ett pilotprojekt sprunget ur Affärsplan Eskilstuna – med hjälp av pengar från EU har det skapats en heltidstjänst för att skapa nya jobb på orten.

65 elever till Näshulta friskola och och 65 nya jobb på tio år är visionen för Näshulta. Och på så sätt ska samhället bidra till kommunens mål att sänka arbetslösheten.

– Vi vill vara med och dra vårt strå till stacken. Landsbygden är jätteviktig för hela landet. Och landsbygden måste få vara med och utvecklas, annars kommer den att avvecklas, säger hon.

Tro på fibernät

Och hon tror att förutsättningarna för att lyckas i Näshulta är goda. Inte minst efter att fibernät dragits till orten.

– Det innebär att man inte är platsberoende på samma sätt som tidigare, och att människor kan arbeta oavsett var de befinner sig.

Men är inte 65 nya jobb en väl hög siffra för Näshulta där det i dag bor cirka 950 personer?

– Det finns i dag 150 företag här och om några växer samtidigt som några nya tillkommer så tror inte vi att det är en omöjlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.