Hur kunde det hända? Rickard Wissman berättar om olyckan utanför Trosa. Foto: Dan Thun/Frilans/Försvarsmakten

Hör Försvarsmakten om olyckan utanför Trosa – militärfordon krockade med tåg

Uppdaterad
Publicerad

Tre svenska soldater har skadats sedan ett pansarfordon krockat med ett passagerartåg. Olyckan inträffade i samband med den internationella försvarsövningen Aurora 17, där omkring 20.000 soldater deltar. Hör Rickard Wissman, kommunikationschef för Aurora 17, svara på frågan hur det här kunde hända.

Olyckan inträffade i samband med försvarsövningen Aurora 17 som pågick utanför Vagnhärad på tisdagseftermiddagen. Ett stridsfordon körde över tågrälsen när den kolliderade med ett SJ-tåg.

Tre svenska soldater som tillhör Skånska regementet P7 skadades och vårdas på sjukhus. En av dem är allvarligt skadad men enligt Försvarsmakten är tillståndet inte livshotande.

Lokföraren på SJ-tåget skadades lindrigt.

– Det är otroligt tråkigt, det är kollegor till oss som skadats och troligtvis personer på tåget som chockats av det inträffade, säger Rickard Wissman, kommunikationschef för Auroa 17.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stridsfordon krockade med tåg

Mer i ämnet