80-åring inlagd på sjukhus tafsade på sköterska

Uppdaterad
Publicerad

En man som var inlagd på Mälarsjukhuset kom med sexuella inviter och tafsade på en sjuksköterska som behandlade honom. Nu döms mannen för sexuellt ofredande.

Mannen, som var 80 år gammal förra året då brottet begicks, hade sökt läkarvård och lagts in på Mälarsjukhuset i Eskilstuna när händelsen inträffade.

Patienten tog enligt domen tag i kvinnans hand och började smeka insidan av hennes lår samtidigt som han kom med sexuella inviter.

Skyller på morfin

Enligt domen fick kvinnan men av ofredandet och hon beskriver där hur hon mått så pass dåligt att hon haft sömnsvårigheter och varit tvungen att sjukskriva sig.

Mannen säger att han inte minns något av händelsen och skyller på att han påverkats kraftigt av morfin, men enligt mannens journaler fick han inte morfin den aktuella dagen.

Han döms nu för sexuellt ofredande och ska betala 40 dagsböter om 140 kronor. Totalt 5 600 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.