Ted Michaelsen trotsade duggregnet för att se Rock science när de kom till Mariagårdens boende i Strängnäs på lördagen. Foto: Albin Aghamn

Känslosam julkonsert på boende i Strängnäs: ”Helt underbart”

Uppdaterad
Publicerad

Det särskilda boendet Mariagården i Strängnäs fick ett välkommet besök på lördagen. Gruppen Rock science som är ute på en turné gjorde ett stopp och publiken gillade vad de fick se.

– De sjunger trestämmigt till och med, jag blir så glad så, säger Ted Michaelsen, en av de boende som trotsade duggregnet för en konsert på innergården.

Spelningen genomfördes på initiativ av Stockholms konserthus och SEB genom ett program som de kallar för Young artists.

De stöttar unga musiker och i vanliga fall innebär det att de så här års får chans att ge mer konventionella spelningar. Men med tanke på att det är uteslutet i år på grund av covid-19 bestämde initiativtagarna att de istället skulle ge den här typen av coronasäkra konserter på äldreboenden.

Och även om det var någon av besökarna som tyckte att det var lite för modern musik stundtals, några låtar från 80-talet fanns i repertoaren, så var det övervägande positiva omdömen från publiken.

– Jag får tårar i ögonen när det låter så bra som det gör, sa Ted Michaelsen.

I klippet får du möta Ted och se hur det såg ut när bandet gästade boendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.