Katrineholm får rullande stadslopp

Uppdaterad
Publicerad

Fredagen den 13 maj hålls för första gången ett stadslopp i Katrineholm. Start och mål blir vid Backavallen och förhoppningen är en folkfest i idrottens och kulturens tecken.

Det är Sörmlandsidrotten och Katrtineholm bandy som gemensamt arrangerar loppet med start och mål på Backavallen via bland annat grönområdena vid Djulö herrgård. Det riktar in sig mot löpsugna skolklasser, företagare och vanliga motionärer, men också rullstolsburna – för det sex och en halv kilometer långa loppet går nämligen att rulla hela vägen.

– Det finns behov av ett sånt här lopp, det blir också en del av Parasport Sörmlands långloppsserie som redan finns i flera kommuner, säger Sussie Engberg, idrottskomnsulent på Sörmlandsidrotten.

”Vill se en folkfest”

Tanken är att skolklasser också ska kunna anmäla sig och tävla i en stafett på friidrottsarenan – där start och målgång äger rum. På sikt vill arrangörerna skapa en hel helg fylld med sport- och kulturaktiviteter med stadsloppet som startpunkt.

– Jag vill se en folkfest med många företag som är med, många människor som är med och att det här blir en riktigt rolig dag, säger Poyan Sandnell, marknadschef Katrineholm bandy.

Första året är förväntningarna på antalet deltagare relativt lågt satta.

– Vi hoppas på 150 deltagare varav förhoppningsvis tio är rullande, säger Sussie Engberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.