Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och räddningstjänst larmades till ett flerfamiljshus i Eskilstuna efter att grannar känt röklukt. Foto: SVT

Lägenhet kraftigt skadad i Eskilstuna – polisen misstänker grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Eskilstuna fick rycka ut till Övre Nyfors i Eskilstuna på fredagsförmiddagen efter ett larm om rök i ett flerfamiljshus. Det visade sig handla om en fullt utvecklad lägenhetsbrand.

Larmet kom strax före klockan 10 på fredagsförmiddagen. Elden var snabbt släckt och vid 10.30 kunde räddningstjänsten fokusera på att ventilera ut rök ur byggnaden. Elden ska inte ha spridit sig till intilliggande lägenheter.

Ingen människa var hemma i lägenheten som blev ordentligt skadad av branden. Räddningstjänsten hittade däremot en katt som avlidit till följd av röken.

Polisen spärrade av platsen och har genomfört en kriminalteknisk undersökning efter att räddningstjänsten avslutat sitt arbete på platsen. Ärendet utreds i nuläget som grov mordbrand.

Monica Bergström är polisens presstalesperson. Hon vill inte gå närmare in på vad som gör att ärendet rubriceras som mordbrand.

– Just nu arbetar vi med väldigt initiala uppgifter. Men vi gör bedömningen att branden inte har startat på naturlig väg. Det rör sig också om brand i ett flerfamiljshus där det funnits spridningsrisk och därför handlar det om mordbrand. Men det kan komma att ändras när utredningen är klar, säger hon.

Strax innan klockan 14 meddelade polisen att man hävt avspärrningarna på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.