Pettersson (MP): ”Klart det finns åsikter”

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Romson petas och ersätts av biståndsminister Isabella Lövin, medan Gustaf Fridolin får fortsatt förtroende. Så ser förslaget från Miljöpartiets valberedning ut som presenterades idag.

– Jag utgår från att man gjort ett gediget arbete och har en väl  etablerad grund för det här förslaget, säger Linus Pettersson, ordförande för Miljöpartiet i Eskilstuna.

Men vad han tycker om förslaget vill han inte säga utan hänvisar till att partiets medlemmar i Eskilstuna ska ta ställning till förslaget på ett möte i morgon kväll.

Tror du att det blir heta diskussioner?

– Ja, det är klart. Det är en jätteviktig fråga för partiet och det är klart att det finns åsikter. Det kommer vi att diskutera i morgon och därefter kan vi återkomma med ett besked om  vad Miljöpartiet i Eskilstuna tycker i frågan, säger Linus Pettersson.

 Men du har väl en egen åsikt?

 – Jo, men det vore inte lämpligt att jag uttryckte den nu inför mötet.

Varför då?

– Som sammankallande företräder man hela partiet och jag vill att den demokratiska processen ska ha sin gång, säger Linus Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.