Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommer nyköpingsborna att avstå från att shoppa på Black Friday? Få svaret i klippet. Foto: SVT

Kommer du att shoppa trots restriktionerna?

Uppdaterad
Publicerad

De allmänna råden i Sörmland uppmanar invånarna att avstå från att besöka butiker och köpcentrum, för att på så vis minska smittspridningen. Men frågan är om sörmlänningarna kommer att avstå från Black Friday-reorna?

Direktrapport · Kommer du att shoppa trots restriktionerna?

Nej, nej, nej ingen shopping nu!
Vi borde alla tänka efter innan vi handlar. Det blir då bättre för alla. Att producera nytt hela tiden, kostar alltför mycket för vår natur. Vi borde i stället städa garderoben och bestämma oss för att göra oss av med några garderober. En garderob räcker!

Ingen shopping nu!

Passar på och onlineshoppar de flesta julklapparna nu då studentekonomin inte är så fet!

Sanna

På väg hem från jobbet för att återlämna en trasig produkt på en elkedja. FULLSPÄCKAT på Drottninggatan i Stockholm! Ingen hänsyn tas till avstånd. Folk springer hals över huvud för att hitta "billiga fynd" och skiter i att det är en pandemi. Är det bara folk inom vården som bryr sig längre??
Blir irriterad på att de som sköter sig blir de som straffas i slutändan. Vi som pausar våra liv för att andra beter sig som idioter rent ut sagt. Om vårdpersonal får nog, vem ska ta hand om alla sjuka? Lycka till i pandemibekämpningen!

En sjuksköterska

Borde inte Black Friday avvecklas? Och borde inte butikerna idag hjälpa till att förhindra smittspridning genom att själva avveckla Black Friday?

Avveckling av Black Friday?

Gå på begravning får man INTE göra, men man välkomnas stort in till de privata köpkvarteren. REA-skyltarna sitter uppe. Nä för viktigare är det att hålla ekonomin igång - liksom innan pandemin - genom köphets. Buy-nothing-day som Jan Viklund nämner är en fin tradition.

Davin

Jobbar i butik och jag kan säga att det är lika mycket folk i vår butik som det brukar denna tid på året. Folk håller inte avstånd och klättrar i princip på ryggen på en när man jobbar så vi i livsmedelsbutiker får väl covid i julklapp.

Lina

nej det tror jag inte men jag ska hålla alla tummar jag kan för att vänta på och shoppa för jag vill shoppa så mycke som jag kan fört annars tar det helt slut för mej och då får jag shoppa enumera om jag vill för jag väntar och väntar på att coronan ska försvinna ut ur våra liv

Johan kaspersson

nej, det är lite sorgligt att black friday importerats de senaste åren. Innan hörde jag mer om köpfria dagen, även om det är en reaktion på black friday. Jag ska handla lite mat, men i övrigt går jag inte i butiker nu. Shoppar, som en aktivitet, gör jag aldrig längre. Vi behöver konsumera mindre, för att minska utsläpp, spara naturresurser, och minska arbetsbördan, så folk har tid att njuta av livet. Många har hus och lägenheter fulla med saker de aldrig hinner använda, det är bara sorgligt.

anna

Självklart. Ärligt talat så struntar jag i restriktionerna. Jag är inte sjuk.

Jonas

Kommer försöka fynda julklappar online, Handlar det mesta online då ingen tillgång till bil, så ingen skillnad för mig

Lotta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer