Magdalena Palmcrantz, avdelningschef för individ- och familjeomsorgen i Flen, berättar hur kommunen upptäckte brottet. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Kommunanställd i Flen misstänks ha stulit två miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

En man som tidigare varit anställd av Flens kommun misstänks ha förskingrat två miljoner kronor. Mannen är nu häktad i sin frånvaro misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, vilket Katrineholms-kuriren var först med att berätta.

Enligt tidningen ska mannen ha betalat ut bidrag till sig själv. Han misstänks även ha använt kommunens konton för att betala bland annat flyttstäd. 

Totalt handlar det om ett belopp på två miljoner kronor och utöver mannen är tre andra personer misstänkta för penningtvätt. 

Kommunen polisanmälde händelsen för ett år sedan, men utredningen ligger i nuläget still. Mannen ska ha nekat till anklagelserna och sagt upp sig med omedelbar verkan. Polisen har inte fått tag på mannen och han har sedan i november varit häktad i sin frånvaro, misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

I klippet ovan berättar Magdalena Palmcrantz, avdelningschef i Flens kommun, hur man upptäckte brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.