Stadshuset i Nyköping. Foto: Otilia Bogen/SVT

Kommunen i krismöte efter Ryanairs besked

Uppdaterad
Publicerad

I dag meddelade Ryanair att de stänger sin bas i Skavsta i Nyköping och kommunledningen samlades för ett blixtinkallat möte i stadshuset efter beskedet.

Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S), näringslivschefen Maria Karlsson och kommundirektören Mats Petterson samlades i stadshuset för att prata om den uppkomna situationen.

– Jag kom precis ut i från mötet och vi har en lång lista på alla medier som hört av sig, säger Annika Hedberg, kommunikatör i Nyköpings kommun.

Fortsätter trafikera flygplatsen

Orsaken till att Ryanair stänger ner två av sina baser är att man fått färre flygplan än väntat till sommaren 2020, enligt det pressmeddelande som bolaget skickade ut vid lunchtid på onsdagen.

Att Ryanair stänger ned sin bas i Skavsta innebär inte att de kommer att sluta flyga helt från flygplatsen, däremot kommer antalet flygningar att minska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.