Kommunen vill köpa hotell för 20 miljoner

Publicerad

Eskilstuna kommun planerar att köpa Hotel Eskilstuna. Men det är inte hotellverksamheten som står i fokus, utan att på sikt utveckla området kring Strängnäsvägen.

Det har varit många turer kring hotellet som har haft flera olika namn sedan det öppnade. Idag bedrivs vanlig hotellverksamhet på Hotel Eskilstuna vid Strängnäsvägen utanför stan. Eskilstuna kommun vill nu köpa byggnaden och marken runtomkring.

– Vi ska inte bedriva hotell, utan vi hyr ut fastigheten till andra som fortsätter bedriva verksamhet. Samtidigt vill vi utveckla Strängnäsvägen och infarten till Eskilstuna, därför vill vi kunna ha kontroll över den här platsen och vad den används till, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S).

”Kostar inget för skattebetalarna”

Priset för affären landar på 20 miljoner kronor.

Är det en rimlig summa att lägga?

– Ja, det är ett pris som satts av en extern och oberoende värdering, och de pengarna finns att få tillbaka om vi skulle sälja i framtiden. Eftersom vi hyr ut så får vi även intäkter på den här platsen, så det blir inga kostnader för skattebetalarna.

Kommunstyrelsen kommer under nästa möte att besluta om de ska gå vidare med köpet.

– Inom den politiska majoriteten är vi överens om att köpa och ha kontroll över den här platsen, så den inte används till något som inte är bra för stan, säger Jimmy Jansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer