Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tuula Carlsson är irriterad på kommunens beslut att slopa hållplatserna i Brandkärr – hör hennes kritik i videon. Foto: SVT

Skarp kritik mot kommunen efter strukna busshållplatser i Nyköping: ”Hoppas de tänker om”

Uppdaterad
Publicerad

I höstens tidtabell försvinner flera av hållplatserna genom Brandkärr på linje 2 med Nyköpings stadsbussar. Boende i delar av stadsdelen får nu längre till närmaste hållplats och det har lett till upprörda känslor bland resenärer.

Förändringen började gälla i måndags och bottnar i en utredning som gjordes 2019 där det konstaterades att taket var nått på flera av stadsturerna under rusningstid med för fulla bussar.

Därför har det nu beslutats om tätare avgångar med snabbare restid. Bland annat går linjerna 1, 2 och 3 avgångar var tionde minut under rusningstid. Men det innebär också att linje 2 dras om för att resan till centrum ska gå snabbare.

Sofia Carlsson, enhetschef för samhällsbetaöda resor, Nyköpings kommun. Foto: SVT

Några av de som nu får längre att gå till närmaste hållplats har hört av sig till SVT med skarp kritik mot förändringarna. Vissa äldre har svårigheter att gå får nu betydligt längre till hållplatsen, exempelvis skiljer det uppåt 500 meter mellan hållplatserna Mariebergsgården och Hagstugan, som det nu hänvisas till istället.

I klippet ovan: Kritiken från en boende i Brandkärr och kommunens svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.