Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur några grannar till radhuslängan reagerade på branden. Foto: SVT/STHLMNEWS

Brand rasade i radhus i Eskilstuna i natt: ”Såg ut som ett spökhus”

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt i en radhuslänga i stadsdelen Flacksta i Eskilstuna under natten till måndagen. Ingen person kom till skada, men flera har fått lämna sina hem och grannar till radhusen är chockade av det som hänt.

Räddningstjänsten larmades strax efter midnatt om att en brand startat i en carport som är sammanbyggd med radhuset, och sedan spridit sig.

– När vi kom fram brann det för fullt uppe i radhusets vind, sade Henrik Dewoon-Thoren, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, initialt.

Boende fick utrymmas

Det drabbade radhuset samt ett radhus bredvid fick utrymmas, totalt tio lägenheter.

Vid 05.30-tiden hade räddningstjänsten trappat ner sin insats.

– Vi har lämnat med de flesta resurserna och håller bara på med bevakning just nu, säger en larmoperatör vid räddningstjänsten på måndagsmorgonen.

Enligt Eskilstuna kommuns krisberedskapssamordnare, Miryame Malmquist, evakuerades boende till en intilliggande lokal under natten och på morgonen har några återvänt till sina bostäder. De som inte kunnat återvända har ordnat temporärt boende.

Utreds som mordbrand

Polisen kommer utreda händelsen som mordbrand alternativt grov mordbrand för att kunna undersöka om något brott ligger bakom. Ingen person är dock misstänkt för brott.

Någon teknisk undersökning har inte kunnat genomföras än då släckningsarbetet vid platsen fortfarande pågår.

I en tidigare version uppgav vi att en person misstänks ha skadats i branden. Något polisen uppgav på sin hemsida. Den uppgiften tillbakavisas nu av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.