Kraftig brand vid Sävstaholms gård

Uppdaterad
Publicerad

En hel byggnad på Sävstaholms gård i Vingåker brann ner under natten. Larmet kom vid 3-tiden då lågor sågs slå ut från tak från en garagebyggnad 200 meter från närmaste bostadshus.

– Vi tror att det hade hållit på ett tag med tanke på att det var så pass utbrunnet när vi kom till platsen, säger Christian Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten till SVT.  

Det rör sig om ett stort pannrum med tillhörande garage och personalrum som har brunnit ner.

– Det är inget litet villapannrum utan ett stort pannrum som värmer upp bostäder i området, berättar insatsledaren Christian Andersson.

– Allt utom skalet har brunnit ut. Plåtväggar står kvar men annars är resten utbrunnet

Inga personer ska ha kommit till skada. Nu handlar det om att se till att glöden inte sprider sig vidare då det ligger fastigheter i närheten. Det ligger fortfarande kvar glödbäddar.

– Det brinner inte med öppna lågor längre och då är det ägarens ansvar att ha beredskap. Vi har åkt från platsen men har lämnat kvar slangar. Ägaren kommer att behöva ha koll under det närmaste dygnet,  säger Christian Andersson, insatsledare vid Västra Sörmlands räddningstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.