Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna dog efter att ha fallit från en balkong i Katrineholm på fredagskvällen. Foto: Fanny Asplund/SVT

Kvinna död efter balkongfall i Katrineholm – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna dog efter att ha fallit från en balkong i Katrineholm på fredagskvällen. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord och har gripit två personer som efter beslut av åklagare nu har anhållits.

Polisen larmades vid 23.16 på fredagskvällen. En kvinna i 50-årsåldern hade fallit från en balkong på fjärde våningen i Katrineholm. Kvinnan dog av fallet och polisen har nu inlett en mordutredning.

– Vissa omständigheter har framkommit som lett till att man startat en förundersökning, säger Oscar Öster, befäl vid polisens regionledningscentral.

Två anhållna

Två personer som befann sig i närheten kunde gripas och de är nu skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

– Vi har gripit en man och en kvinna i 30-årsåldern som skäligen misstänkta för mord på grund av omständigheter på platsen, säger Katarina Meinecke, vid polisens regionledningscentral.

– De personer som gripits har nu anhållits av åklagare, säger Hugo Brissman, ledningsbefäl vid polisen.

Under natten har det gjorts en teknisk undersökning och enligt polisen har man gjort fynd. Vilka fynd som gjorts på platsen vill polisen inte säga.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.