Helikopterljud hördes över Årby i Eskilstuna i natt efter larm om att någon ska ha hotat en kvinna med ett pistolliknande föremål. Foto: Google Earth

Kvinna hotats med pistolliknande föremål i Årby – stort polispådrag i natt

Uppdaterad
Publicerad

Igår kväll larmades polisen än en gång till Årby i Eskilstuna efter larm om att någon ska ha hotat en kvinna med ett pistolliknande föremål.

Klockan 23.16 larmades polisen till parkeringen vid Årbygatan i Eskilstuna. Där misstänks en beväpnad person ha riktat något som såg ut som en pistol mot en kvinna.

– Vi pratade med den drabbade på plats vilket gav oss en grund för att fatta misstanke om grovt olaga hot och grovt vapenbrott, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Flera polispatruller och en helikopter bedrev spaningsarbete i området men utan resultat. I nuläget finns ingen misstänkt.

Söker vittnen

För bara två dagar sedan ska en ung maskerad man ha avlossat flera skott mot personer som stod utanför en pizzeria i Årby. Om det handlar om samma gärningsperson som hotade kvinnan igår är för tidigt att säga, menar polisen.

– Vi har inga uppgifter som kan förklara varför den här kvinnan blev utsatt för brottet, säger Thomas Agnevik.

Polisen har förhört den drabbade kvinnan och ytterligare en person men söker ytterligare vittnesuppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet