Husvagnen totalförstördes i torsdagskvällens brand. En man brandskadades allvarligt. Foto: Per Karlsson/SVT

Kvinna och hund räddades ur brinnande husvagn

Publicerad

När det började brinna sprang en granne snabbt fram till husvagnen och hjälpte en kvinna och en hund bort från lågorna. Idag ska Eskilstunapolisen genomföra en teknisk undersökning på Vilsta camping.

Det var strax innan klockan 20:00 på torsdagskvällen som larmet om husvagnsbranden kom in till polisen. En 71-årig man fick kraftiga brännskador och vårdas under fredagen på Akademiska sjukhus i Uppsala.

Fick hjälp ut genom fönstret

Men även en 67-årig kvinna och en hund befann sig i husvagnen när branden bröt ut. De fick dock hjälp av en rådig granne.

– Han bor i en husbil intill och sprang fram till branden. Han märkte att kvinnan och hunden var i husvagnen och hjälpte dem ut genom ett fönster, säger Anders Wigholm vid Eskilstunapolisen.

Allmänfarlig vårdslöshet

Kvinnan behövde därför inte föras till sjukhus.

Enligt Wigholm startade branden vid en gasoltub i förtältet och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad. Under fredagen ska en teknisk brottsplatsundersökning genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.